Over ons

Muziekvereniging Concordia. De oudste vereniging van Sibculo

dit jaar al 80 jaar!

 

Over ons

Bestuur

 

Een muziekvereniging staat niet zomaar op straat nummers te spelen, of geeft zomaar een concert. Ook de muziekvereniging wordt geleid door een bestuur. Onze vereniging heeft daarbij ook een jeugdbestuur om alle zaken omtrent de jeugd op te vangen.

 

Bestuur

 

Voorzitter Henri Bakhuis henri@concordiasibculo.nl

Penningmeester Alie Ekkel

Secretaris Bertine Boers

Bestuurslid Marcel Horsman

Bestuurslid Bianca Potgieter

Bestuurslid Hans Prenger

 

 

Jeugdbestuur - jeugdbestuur@concordiasibculo.nl

 

Slagwerkgroep Jennieke Ekkel

Slagwerkgroep Elly Schonewille

Orkest Sigrid Jasper

Orkest Liselle Moltman

 

Orkest

 

Op het moment bestaat ons orkest uit 35 muzikanten en komt uit in de 4e divisie van de KNFM (gepromoveerd in 2016).

Het orkest repeteert iedere dinsdagavond van 20.00-22.00 uur onder leiding van Stefan Blaak in De Horst.

Het orkest vindt u tijdens de diverse concerten door het jaar, loopt samen met de slagwerkgroep in het dorp marsen tijdens feestdagen en activiteiten maar laat zich ook zien tijdens bijvoorbeeld de jaarlijkse strijd om de gemeentevlag.

 

Jeugdorkest

Het jeugdorkest bestaat uit diverse leerlingmuzikanten en repeteert iedere dinsdagavond van 19.30-20.00 uur in De Horst onder leiding van Sigrid Jasper. Iedere woensdagmiddag krijgen de leerlingen les van Rianne Blaak-van den Berg.

Het jeugdorkest ziet u ook tijdens de concerten, en nemen zelfs deel aan de gemeentevlag waar zijn in 2015 zelfs nog de vlag meenamen naar Sibculo (beste jeugdorkest van de gemeente Hardenberg), en won in 2016 de tweede plaats.

 

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit 15 slagwerkers. Zij staan onder leiding van Yannick Bergevoet.

Iedere maandagavond repeteren zij van 19.30-21.30 uur in De Horst.

De slagwerkgroept vindt u tijdens de diverse concerten door het jaar, loopt in het dorp marsen tijdens feestdagen en activiteiten maar laat zich ook zien tijdens bijvoorbeeld concoursen in het land.

 

Jeugdslagwerkgroep

De jeugdslagwekgroep bestaat uit diverse leerlingslagwerkers en repeteert iedere maandagavond voor de slagwerkgroep. Zij staan tevens onder leiding van Yannick Bergevoet. Ook zij zijn te zien bij de concerten van de vereniging. Tijdens de repetities stomen zij zich klaar om zich 'later' bij de slagwerkgroep te voegen.

 

Vertrouwenspersoon

Als je met elkaar actief bent in een organisatie of vereniging kan het voorkomen dat er dingen gebeuren waar je het niet mee eens bent of waar je een andere mening over hebt of dat er zelfs sprake is van een heuse klacht.

Natuurlijk is het bestuur van onze muziekvereniging altijd bereid een klacht serieus aan te horen om vervolgens te proberen met elkaar tot een goede oplossing te komen.

Er zijn echter klachten die een ander traject vereisen. Dat zijn klachten die te maken hebben met seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. In de omgang tussen volwassene(n) en kind(eren) kunnen ongewenste gedragingen voorkomen die gestopt moeten worden. Iedereen heeft immers recht om op een veilige wijze te kunnen genieten van zijn of haar fantastische hobby: samen musiceren.

Is het al moeilijk om met een “gewone” klacht aan te kloppen bij het bestuur, nog moeilijker is het als het gaat om situaties waar je liever over zwijgt.

 

Speciaal voor die aangelegenheden hebben wij binnen onze muziekvereniging een (vertrouwens-)contactpersoon aangesteld. In voorkomende gevallen kunnen jeugdleden en/of hun ouders een gesprek hebben met een bekend en vertrouwd gezicht binnen de vereniging. Bij ons is dat Ria Bakhuis,

telefoon: 0523-241844, e-mailadres: riabakhuis@hotmail.com .

 

De (vertrouwens-)contactpersoon weet welke wegen bewandeld moeten worden om tot juiste oplossingen te komen, maar is bovenal de eerste steun en opvang.

De Stichting HaFaBra Muziekonderwijs Hardenberg heeft voor alle aangesloten elf muziekverenigingen in de gemeente Hardenberg een externe vertrouwenspersoon aangesteld.

Indien nodig zal onze (vertrouwens-)contactpersoon de klacht of vraag doorspelen naar de externe vertrouwenspersoon en de klager ondersteunen in het vervolgtraject.

 

Voor vragen kunt u terecht bij Ria Bakhuis.

 

Dirigenten - vroeger en nu

Orkest

1938 - 1948 de heer J. Meulenbelt uit Almelo

1948 - 1975 de heer W. Holtman uit Vriezenveen

1975 - 1978 de heer G. Morsman uit Hengelo

1978 - 1984 de heer H. Hilgerink uit Almelo

1984 - 1994 de heer J. Prinsen uit Vroomshoop

1994 - 2000 de heer A.J. Eshuis uit Zuidlaren

2000 - 2001 de heer J. Prinsen uit Vroomshoop

2001 - heden Stefan Blaak uit Almelo

 

Slagwerkgroep

1968 - 1972 de heer Odink uit Almelo

1972 - 2009 de heer B. Kroek uit Sibculo/Vriezenveen

2009 - 2011 Simon Haakmeester

2011 - heden Yannick Bergevoet

Copyright © ''Concordia'' Sibculo

All Rights Reserved.